Често задавани въпроси

Всичко свързано с отпушване на канали

Някои компании за отпушване на канали обещават неща, които не могат да изпълнят като например обслужване в рамките на един час или по-малко. Реакцията за отпушване на канала зависи от редица фактори. Размерът на фирмата за отпушване на канали, районът който обслужват, вътрешната организация и техниката с която разполага фирмата са само някои фактори, които определят времето за реакция. Ние от Канал Техник имаме модерна техника, компетентен персонал и добра организация затова можем да гарантираме най-бърза реакция и много по-бързо и по-качествено отпушване на канала в сравнение с нашите конкуренти.

Ако корените на дървета се намират в канализацията е задължително да предприемете действия преди да имате пълен блокаж. След като бъде напълно блокиран от корените, машината за почистване на канали може да отпуши канала временно. Ще са необходими бъдещи почиствания и евентуална ремонт или подмяна на канализацията може да бъде неизбежна. След като са налице корени е почти невъзможно машината за почистване на канализацията да ги изреже и корените да не нарастват отново.

Машината с водата под налягане изпраща вода с налягане до 200 бара през дюза в края на маркуча, който се вкарва в канализационната тръба. Машината с водата под налягане е сравнително наскоро допълнение към масивите от инструменти, налични за почистване на канализацията. Машината с водата под налягане е идеална за отстраняване на мазнините от вътрешната страна на тръбата на канала. Използването на традиционна машина за почистване на канали обикновено не се справя с отстраняването на мазнините. Острието на машината за почистване на канализацията ще се върти около вътрешността на маслото, но няма ефект при отстраняването му. Това е така, когато остатъците от мазнините са в канализационната тръба. В тези два случая може да се препоръча отпушване с вода под налягане.

Всичко свързано с отпушване на канали

Често точната цена се определя само след като се установи характера и степента на проблема. Трябва обаче да бъдете предупредени, че много фирми не са склонни да дават цена и имат различни непредвидени обстоятелства, за да променят цената след като са казали друга цена. Трябва да очаквате да платите това, което са Ви казали, като всички промени са взаимно одобрени. Освен ако не съществува очевидно и непредвидено условие, цената трябва да остане непроменена. Ако е необходимо допълнително оборудване или има допълнителни услуги тогава може да се очаква промяна в обявената цена. Ако чуете техник да казва неща като „Имам нужда от голямата машина“ или „Нее това, което казахте по телефона“, може да се промени цената.

Има различни начини за предотвратяване на запушването на канала. Като например непоставяне на мазнини, прекомерен сапун или храна надолу по канала. За поставяне на филтър на края на маркуча на пералня, за да хванете влакна и други предмети. Поставянето на филтър за вана и душ канализация също е добра идея. Улавянето на косата и други предмети преди да влязат в канала. Не пускането на мокри кърпички и кухненска хартия в канала ще предотврати нуждата от чести почистване.

Дори и да нямате проблеми със септичната яма тя трябва да я инспектирате и да изпомпвате редовно (Още преди да се е напълнила и предизвикала запушване на канала и наводнение). Пълният септичен резервоар може да позволи на твърдите вещества да се отпуснат в отводнителното поле, където се намират разпределителната кутия и свързаните тръби. Тези тръби позволяват на водата да потече в каменно легло, което се оттича в земята. Хартията и твърдите вещества могат да блокират това поле за източване и това е скъпо за ремонт или замяна. Предотвратяването е ключът. Говорете с оператора на Канал Техник относно редовните сервизни услуги за поддръжка на септични ями.

Често задаваните въпроси за отпушване на канали и отводняване може да видите тук, въпроси, които ги няма тук може да зададете на 0877 050 776. Един от нашите представители за отпушване на канали и отводняване ще отговори на Вашите въпроси и да ви предостави услуги от водещите в отрасъл. Нашата компания  поддържа  комунални услуги в София повече от 10 години.

ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА