Локализиране на канали

Канал Техник извършва локализиране на канали от 2005 година

Дните за намиране на канализационни тръби с помощта на багер свършиха. Благодарение на новите технологии има много по-добри начини за откръване местоположението на канализацията. И все пак дори с уредите, които ни показват местоположението на канала все още се изисква професионалист, който да я локализира с точнист и след това да я ремонтира. Като ви изкопаят дупка с широчина 5 метра и дълбочина 2 метра в средата на двора само, за да разберете, че там няма нищо никак не е забавно. В тази статия ще разгледаме някои от стъпките, които могат да се предприемат, за да помогнем за намирането на канализационната линия.

Защо трябва да намерите вашата канализация?
Възможно е да има няколко причини за това.
Ако имате проблеми с канализацията и търсите по-добър начин на достъп до тръбата за нейното отпушване тя ще трябва да се открие.

Дори канализацията да не е запушена, но подозирате, че се нуждае от ремонт ще искате да знаете къде точно е необходим този ремонт. Видеодиагностиката на канала в комбинация с местоположението на линията може да ви даде цялата информация, която ви е необходима, за да започнете ремонта.

Има повече причини, но тези са двете най-често срещани.

Как да намерите канализационната линия?
Специалистите, които се занимават с отпушване на канали знаят, че най-често първото нещо, което трябва да направите е просто да разгледате наоколо за шахти. Специалиста често може да разбере къде минава канализационната линия.
Ако къщата има обхождащо пространство (мазе) под нея, обикновено е сравнително лесно да се види къде главната канализационна линия излиза, като се погледне и двора визуално можете да видите къде минава канализацията.

Важен факт, който трябва да отбележим е това, че дори канализационната линия да излиза в дома ви на определено място това не означава, че тя отива направо на улицата оттам. Повечето канализационни линии променят посоките си на определено място, за да стигнат до канализацията на града. Тази промяна на посоката може да бъде навсякъде … дори на два метра от мястото, където излиза от къщата.

Локализирането на канализацията се използва най-добре за попълване на пропуските във вече събраните данни. Има много начини по, които могат да бъде открити линийте, но всички те работят по един и същ начин. За местоположението на канализационната линия обикновено в тръбата се поставя устройство. Устройството изпраща честотни вълни, които приемника приема като посочва местоположението на предавателя.

Пример за това е канализационна камера с вграден в главата сигнален излъчвател. Оператора ще задейства камерата по канализационната линия и като спре камерата приемника ще определи местоположението на главата и.

Въпреки, че това изглежда доста лесно има и други фактори, които могат да повлияят на надеждността на оборудването. Един много често срещан проблем са подземните комуникации, които могат да пречат на сигнала и заради това той става хаотичен. Поради тази причина локализирането на канализацията трябва да се прави от специалист с много опит. Дори ако всичко изглежда перфектно един неопитен служител с локатор пак може да пропусне локацията. Следващото нещо, което ще имате е голяма дупка в предната си морава и в нея няма да има тръба!

Канал Техник успешно извършва локации на канализационни линии от 2009 г. насам, така че когато ни наемете знаете, че получавате експертна услуга.


Предлагаме услугата ЛОКАЛИЗИРАНЕ НА КАНАЛИ в следните квартали, села и градове в София град.

Абдовица, Банишора, Барите,Банкя, Белите брези, Бенковски, Бизнес парк София, Бокар, Борово, Ботунец, Бояна, Бункера, Бъкстон, Балша, Бистрица, Бусманци, Бухово, Витоша, Владимир Заимов, Враждебна, Връбница, Връбница, Войнеговци, Волуяк, Владая, Гевгелийски, Гео Милев, Горна баня, Горубляне, Гоце Делчев, Горни Богров, Герман‎, Дианабад, Димитър Миленков, Драгалевци, Драз махала, Дружба, Дървеница, Доброславци, Долни Богров, Западен парк, Захарна фабрика, Зона Б-18, Зона Б-19, Зона Б-5, Железница, Желява, Житен, Иван Вазов, Изгрев, Изток, Илинден, Илиянци, Иваняне, Киноцентър, Княжево, Красна поляна, Красно село, Кремиковци, Крива река, Кръстова вада, Кокаляне, Клисура, Кривина, Кубратово, Кътина, Лагера, Лев Толстой, Левски В, Левски Г, Лозенец, Люлин, Лозен, Локорско, Малашевци, Малинова долина, Манастирски ливади, Младост, Модерно предградие, Момкова махала, Мотописта, Мусагеница, Мало Бучино, Мировяне, Мрамор, Мърчаево Надежда, Негован, Нови Искър, Обеля, Овча купел, Орландовци, Павлово, Подуяне, Полигона, Панчарево‎, Плана, Подгумер, Разсадника, Редута, Република, Света Троица, Свобода, Сердика, Сеславци, Симеоново, Славия, Слатина, Стефан Караджа, Стрелбище, Студентски град, Сухата река, Суходол, Световрачене, Требич, Триъгълника, Филиповци, Фондови жилища, Хаджи Димитър, Хиподрума, Хладилника, Цариградски комплекс, Център на София, Челопечене, Чепинци, Южен парк, Яворов, Яна.

Също така работим и във следните общини в София окръг.

Антон, Божурище, Ботевград, Годеч, Горна Малина, Долна баня, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Златица, Ихтиман, Копривщица, Костенец, Костинброд, Мирково, Пирдоп, Правец, Самоков, Своге, Сливница, Чавдар, Челопеч.

Аварийна група за отпушване на канали в София

ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА